Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Poradniki i przewodniki
(3)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Piwniczna - Wypożyczalnia
(1)
Filia w Łomnicy Zdroju
(2)
Autor
Tessmer Kimberly A. (1964- )
(2)
Katz Sandor Ellix (1962- )
(1)
Kotarski Bartłomiej Marcin
(1)
Pollan Michael (1955- )
(1)
Żywina Joanna
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Choroby ludzi
(1)
Cukrzyca typu II
(1)
Dieta cukrzycowa
(1)
Dieta lecznicza
(1)
Fermentacja
(1)
Kiszenie żywności
(1)
Refluks żołądkowo-przełykowy
(1)
Zdrowe żywienie
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Poradnik
(3)
Opracowanie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
Kulinaria
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: The art of fermentation an in-depth exploration of essential concepts and processes from around the world.
Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat, wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso. Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej. Z tej opasłej księgi dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne. Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia w Łomnicy Zdroju
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Piwniczna - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 60/61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Leczenie Odżywianiem.)
Cukrzyca typu 2 to powszechna choroba XXI wieku, która powoduje, że organizm nie wytwarza wystarczjącej ilości insuliny lub nie potrafi jej skutecznie wykorzystać. Wywołana jest główniw brakiem regularnych posiłków i dietą bogatą w wysokoprzetworzone produkty.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia w Łomnicy Zdroju
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej